Obsah článku

  • 1 složení a olejové vlastnosti rakytníku řešetlákového
    • 1,1 antioxidační aktivitu
  • 2 aplikace v kosmetické
    • 2,1 Power suchá kůže
    • 2,2 Tonifikatsiya ahydratační
    • 2,3 Prevence vrásky je získané

cenný výrobek olej a plody rostlin rakytníku řešetlákového.Sbírat ovoce provádí v omezených oblastech, v oblasti organizovaného výsadby stromů.V průběhu zrání shromáždit všechny plody, bez rozdílu, ačkoli to nejcennější z lékařského hlediska - malé jasně oranžové bobule.Místa polotovary jsou chráněny, náhodná sbírka těchto stránek je považován za pytláctví.

složení a vlastnosti rakytníkový olej

s vysokou přidanou hodnotou Rakytníkový olej dává jeho složení.Rostlina patří do malé skupiny léčivých rostlin, které jsou bohaté na tucích a ve vodě rozpustných vitaminů sloučenin.To znamená, že všechny vitamíny obsažené v ovoci, a tím i na oleje, které jsou ve snadno přístupné formě pro lidské tělo.

olej se získává extrakcí z ovoce, léčivých surovin, které kombinují s

slunečnicového oleje.Plody jsou broušeny smícháním buničiny a celulózy kameny, což olejový nosič vytvořený kompozit s vysokým obsahem palmitové, linolové a linolenová.

Největší zájem je vitamin složení ovoce.Podle některých vědců, že řešetlákový obsahuje maximální množství vitamínů a dalších důležitých prvků ve srovnání s jinými lékařskými kulturami, růst v Rusku.Vzhledem k tomu, Výzkumného ústavu léčivých a aromatických rostlin Specialist SAVichkanova konstatuje, že rakytník řešetlákový ovoce olej obsahuje nejvyšší koncentraci karotenů, karotenoidů, tokoferolů, chlorofylu a organických kyselin.

  • vitamin E. Mezi vitamíny vede tokoferol.Objem oleje v čistém extraktu dostane dvě stě čtyřicet sedm miligramů na sto gramů surovin.
  • vitamín K. podle počtu dávek vitaminu K dopředu černého rybízu a divoké růže.
  • vitamin C. Tento produkt to mnohokrát více než kterýkoliv jiný závod.V surovin, sestavených ve Střední Asii a Kaliningradské oblasti, obsahuje až tři sta tisíc miligramů vitaminu C na sto gramů výrobku.

také ve výrobku jsou prezentovány fenolické sloučeniny, jako jsou flavonoidy, které jsou nezbytné pro zachování vaskulárního tonu a kůže.Existují vitamíny a serotonin - alkaloid s vysokou aktivitou radioprotektivní, znehybnění růst patologických tkání.

Použití Rakytníkový olej v tradiční medicíně poskytuje vnitřní i venkovní použití.Uvnitř se používá onemocnění trávicího traktu.Externí indikace pro použití jsou popáleniny, řezné rány a jiná poranění kůže.Nástroj má vysokou regenerační aktivitu, obnovuje pokožku, účinně léčí rány a bojuje proti zánětu.

kontraindikace pro používání externích pracovníků tam není.Léčivé vlastnosti opakovaně testován v průběhu zkoušky, mimo jiné na základě chirurgie Institutu Vypálit Center.A.Vishnevskogo.Prostředek se používá k urychlení obnovy pokožky po popáleninách, což ukazuje na vysokou účinnost a hojení popálenin ploch na dvacet procent kožního kůže do čtrnácti dnů.

antioxidační aktivitu

módním pojmem "antioxidanty" se objevil v našem každodenním životě teprve nedávno.Spojuje v sobě látka, včetně potravin a kosmetické rozumí výrobky, které mohou v boji s volnými radikály.Poslední není "zlé zvířata", v důsledku přirozeného procesu oxidace, která se vyskytuje v našem těle denně.

však intenzita tohoto procesu je jiný.Při dostatečně vysoké úrovni práce vlastního antioxidačního systému, hlavní část, která je kůže, množství volných radikálů je malý a nezpůsobuje žádný vliv.Ale když se kůže jsou korozivní faktory, jako je ultrafialové létě na pláži, náš antioxidant bariéra přestane vyrovnat se s břemenem.Volné radikály se stává mnohem, porušují podmínky pro normální fungování buněk, tkání a způsobují stárnutí vyvolat patologické procesy.

Podle vědců, antioxidanty musí být použita ke snížení škod způsobených volnými radikály.Tím se prodlouží mladistvost pleti, podporuje sílu těla a snížit riziko onemocnění rakovinou.Věda navrhla několik syntetických látek s antioxidační aktivity, ale mnoho z nich se ukázalo, že je nestabilní, a reagovat s jinými látkami v těle, ke ztrátě jejich vlastností.

Antioxidační působení - jedna z užitečných vlastností Rakytníkový olej.Ale jeho hlavní hodnota je, že komponenty jsou uloženy v těle ve stabilní formě.Je to proto, že původní složení výrobku stabilizovaný hlavní antioxidační prvky: bioflavonoidy a karotenoidy, vitaminy C a E.

stabilní přírodní systém neumožňuje prvky rozebrat během metabolismu v buňkách.Proto maska ​​na obličej s Rakytníkový olej v domácnosti jsou silný antioxidant chrání pokožku.

Aplikace v kosmetické

složení mastných kyselin, vitamínů a antioxidačních látek, která je bohatá na Rakytníkový olej, takže je cenným nástrojem pro kosmetické aplikace.Obsahuje pečující, anti-aging maska, kůže každodenních 'programu pro typy pleti.Prevence

  • stárnutí. doporučeno pro stárnoucí pleť jako zdroj vitamínů ve snadno přístupné formě, aktivní složky pro zjemnění pokožky.Podle hodnocení, rakytník řešetlákový olej pro obličejových vrásek účinně vyhlazuje jemné, povrchových kožních vrásek, dehydratace odstraní pokožku a zlepšuje její tonus.
  • boj s akné, akné zánětu. prostředky zahrnují kombinační formulace pro problematickou pleť.To dokazuje své protizánětlivé účinky, lokální antiseptikum.Vzhledem k potlačení patogenní mikroflóry zánětu kůže je rychlejší, že nezůstává na kůži jizvy.
  • hojení postiženou kůži. Použití oleje by měla být pro regeneraci tkáně po popáleninách, zraněních.Urychluje tvorbu nové tkáně, se léčí nejen na okrajích rány, ale také tvorbou mladé kůže na středních úsecích poraněné oblasti.Podle typu akce extraktu z plodů rakytníku řešetlákového je podobný lék "Dimexidum".Je-li rána uzavřen, můžete pokračovat v jejím namazat olejem ke změkčení tkáně a brání tvorbě jizev, jizev.Změkčující účinek Rakytníkový olej je vyšší než syntetického glycerinu.
  • výživa, hydratace pokožky. rakytník řešetlákový olej v kosmetice pro obličej se tradičně používá pro suchou pleť.To se stává základem živin a hydratační pro zimní údržbu.

nástroj používaný v čisté formě na postiženou kůži.Pro léčbu poranění, popáleniny uložit své teplé jako aplikace.Recepty masky ošetřovatelé vždy nabídnout další přísady.Vzhledem k vysokému obsahu tuku znamená to, že proniknutí do kůže, je omezen.

Power suchá kůže

účinná a jednoduchá maska ​​pro suchou pleť, která bude podporovat v zimě.Může být použit v letních měsících pro snížení škodlivých účinků ultrafialového záření.

Příprava

  1. Warm lžičku oleje.
  2. Přidejte dvě lžíce zakysané smetany a promíchejte.

Pro tento recept je lepší použít tuku zakysanou smetanou, takže maska ​​efekt bude vyšší.Musí být použita dvakrát týdně po dobu dvaceti minut.

Tonifikatsiya a hydratační

Včetně Rakytníkový olej v tonika, vyplníte kožní cenných prvků.Budou podporovat její krásu, pružnost, zlepšují pleť.

Příprava

  1. Warm lžičku oleje.
  2. přidat žloutek, v případě, že kůže je suchá, nebo protein, v případě, že kůže je mastná.

Obě sloučeniny mají za následek zvedání, takže po aplikaci se doporučuje lehnout po dobu dvaceti minut.Použití by mělo být dvakrát týdně.

Prevence vrásky

Rakytník řešetlákový obličejové vrásky oleje mohou být použity pro prevenci nebo kontrole stávajících skladů.S hlubokým nástroj nemůže bojovat, ale povrchní, způsobená nedostatkem vlhkosti, vyhlazuje.

Příprava

  1. Warm lžičku oleje.
  2. Melt dvě čajové lžičky medu.
  3. Mix.

Naneste produkt ve formě tepla.Med - aktivní antiseptické proto, že je prostředek vhodný pro potraviny a ochranu proti zánětu mastnou a problematickou pleť.

Jar rakytníku řešetlákového oleje v domácí lékárničce přispěje k rychlému odstranění lehké kosmetické poškození.Namažte jim rozpraskané rty v noci až do rána zapomenout na loupání a nepohodlí.Třením pokožku hlavy a distribuci vlasy, budete zlepšit strukturu vlasů, chrání je před vnějšími vlivy a ztrátou vlhkosti.

Tradiční medicína navrhuje použít rakytníkový olej na obličej od akné jako účinného protizánětlivého prostředku.V kosmetické vědě se používá jako přísada ve formulacích pro mastnou, problematickou, mladistvou pleť.Ale nejcennější regenerační a antioxidační kvalita znamená, že její změkčující schopnosti, účinnost v boji proti jemné vrásky a stárnutí stopy.Řešetlákový extrakt olej je bezpečná a nemá žádné kontraindikace pro vnější použití.